Sarbatoare a Congregatiei Inimii Neprihanite - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoare a Congregației Inimii Neprihănite

[2009-01-22]
Duminică, 18 ianuarie 2009, surorile Congregației Inimii Neprihănite (CIN) au sărbătorit cu mare emoție intrarea în postulat a două candidate Adina și Claudia, precum și reînnoirea voturilor pe viață a Sr. Terezia, aflăm de pe BRU.ro. Preasfințitul Mihai, vicarul Bucureștilor, a celebrat Sf. Liturghie însoțit de părinții Lucian Groșan, Dan Florian Popescu și capelanul casei P. Mihai. Din partea Maicii Ionela, superioara Congregației, a participat sora Ionela Cristescu cu sarcina de a prelua angajamentul și votul surorilor, înmânând însemnele treptelor respective, corespunzătoare noilor situații sufletești.
La Sfânta Liturghie un grup de 12 copilași înveșmântați în alb au făcut Sf. Împărtășanie solemnă, primindu-l pe Isus în suflet după o frumoasă și temeinică pregătire la spo vadă. Un moment care a impresionat întreaga comunitate a fost decesul avocatei sorei Ionela din vremea condamnărilor staliniste, Alexanda Iovipale, tocmai în timpul Sf. Liturghii. Apărând magistral cazul a riscat sa fie trimisă ea însăși in boxa inculpaților prin răsturnarea situației. De la eliberarea sorei Ionela, avocata Iovipale a rămas alături de ea, ulterior cerând să fie membra a Congregației la a cărei consolidare contribuise și ea, apărând-o pe inițiatoarea acesteia.
Casa Sf. Iosif construită și oferită de donatori elvețieni surorilor CIN adăpostește acest așezământ de ocrotire și îngrijire a copiilor defavorizați. Surorile și colaboratorii lor se dedică cu mare noblețe interioară în această activitate, făcând din ritmul casei o adevărată școală a Evangheliei. Fără subvenții sigure, așezământul CIN de la Odorhei, expus încă toanelor autorităților locale care continuă să creadă în "comploturi" antiminoritare, este o lucrare evidentă a Proniei cerești c e nu încetează să-și facă simțită prezența în viața acelora care locuiesc și trăiesc aici, se spune pe BRU.ro. Peste 100 de copii sunt îngrijiți și educați în spirit creștin de sora Emilia și celelalte surori.
(Sursa: BRU.ro)
Imagini suplimentare:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1636, Ultimul acces: 2024-04-16 16:25:05