O noua intalnire a Comisiei de lucru pentru editarea colectiei “Parinti si Scriitori Bisericesti” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

O nouă întâlnire a Comisiei de lucru pentru editarea colecției “Părinți și Scriitori Bisericești”

[2009-01-27]
 Palatul Patriarhiei a găzduit astăzi, 27 ianuarie 2009, o nouă întâlnire a Comisiei de lucru pentru editarea colecției “Părinți și Scriitori Bisericești”. Sub președinția Preasfințitului Părinte Ciprian Câmpineanul, episcop vicar patriarhal, membrii Comisiei au analizat stadiul traducerilor operelor Sfântului Vasile cel Mare și au făcut propuneri pentru pregătirea cât mai rapidă a acestei colecții, având în vedere că anul acesta este dedicat Sfântului Vasile cel Mare și Părinților Capadocieni.

În urma analizei de astăzi s-a concluzionat că unele dintre textele traduse deja în limba română, necesită și explicații suplimentare care vor fi cuprinse în note de subsol.

Comisia de lucru pentru editarea colecției “Părinți și Scriitori Bisericești” este alcătuită din profesori de teologie, filologie și limbi clasice de la universități din toată țara.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 972, Ultimul acces: 2024-04-10 07:16:27