Episcopul care a negat Holocaustul va trebui sa taca - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopul care a negat Holocaustul va trebui să tacă

[2009-01-28]
Episcopul Bernard Fellay, superior general al Societății Sf. Pius al X-lea, a cerut public iertare pentru declarațiile privind Holocaustul făcute de unul dintre Episcopii societății, informând de asemenea că prelatului i-a fost interzis să mai vorbească pe viitor pe această temă. Episcopul Richard Williamson, într-un interviu înregistrat în noiembrie, redifuzat miercurea trecută de televiziunea suedeză, pretindea că dovezile istorice nu susțin gazarea evreilor în număr așa de mare în lagărele de concentrare naziste.
După câteva zile Papa Benedict al XVI-lea ridica excomunicarea pentru Episcopul Wiliams, precum și pentru Episcopul Fellay și ceilalți doi consacrați de Arhiepiscopul Marcel Lefebvre în 1988, fără acord papal. Actul a vizat avansarea în procesul de vindecare a diviziunilor dintre Societate și Vatican produse de respectivele consacrări episcopale. "Este evident că un Episcop catolic nu poate să vorbească cu autoritate eclezială dacă nu este o problemă de credință sau de morală", a spus Episcopul Fellay. "Fraternitatea noastră nu pretinde vreo autoritate în alte domenii. [...] Cu mare tristețe recunoaștem măsura în care violarea acestui mandat a dăunat misiunii noastre. Declarațiile Episcopului Williamson nu reflectă în nici un caz poziția Societății noastre."
Episcopul Fellay a mai spus că Episcopului Williamson i s-a interzis să mai se exprime pe astfel de teme în viitor. Apoi superiorul general a cerut "iertare Pontifului Suprem și tuturor oamenilor de bună voință pentru consecințele dramatice ale acestui act".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1077, Ultimul acces: 2024-04-15 05:38:41