Prioritatile Arhiepiscopiei Bucurestilor pentru 2009 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prioritățile Arhiepiscopiei Bucureștilor pentru 2009

[2009-01-28]
Marți, 27 ianuarie 2009, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, au avut loc la Reședința Patriarhală lucrările Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Au fost analizate activitățile curente ale fiecărui sector din cadrul Centrului Eparhial, precum și prioritățile activității pentru anul 2009. În urma dezbaterilor, au fost aprobate ca fiind prioritare pentru anul în curs:
Înființarea unui liceu teologic în Municipiul Ploiești; Înființarea de grădinițe în București și în alte orașe ale Arhiepiscopiei, precum și în mediul rural; Derularea programului "Nici un sat fără biserică", prin care se prevede construirea de lăcașuri de cult în toate localitățile din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor unde nu există biserică; Modernizarea bibliotecilor parohiale și organizarea adecvată a arhivelor parohiale; Finalizarea acțiunii de realizare a monografiilor pentru fiecare parohie, mănăstire și Protoierie din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor; Inventarierea tuturor bunurilor mobile și imobile ale unităților de cult din cuprinsul Eparhiei, însoțită de fotografierea acestora; Înființarea de case sociale și cantine social-filantropice la parohiile mari din Capitală, din alte orașe, precum și la parohiile din alte localități din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor. (Biroul de presă al Arhiepiscopiei Bucureștilor)
(Sursa: Basilica.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1096, Ultimul acces: 2024-04-15 05:39:43