Papa asteapta ca lefebvristii sa raspunda gestului sau - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa așteaptă ca lefebvriștii să răspundă gestului său

[2009-01-28]
După discursul pe care l-a rostit astăzi, conform tradiției, în cadrul audienței generale, Papa Benedict al XVI-lea a explicat decizia sa recentă de ridicare a excomunicării celor patru Episcopi consacrați de Arhiepiscopul Marcel Lefebvre în 1988. Papa a spus că el speră ca acești Episcopi să răspundă deciziei sale prin acceptarea autorității și învățăturii Conciliului Vatican II.
Cei patru Episcopi în cauză - Bernard Fellay, Bernard Tissier de Mallerais, Richard Williamson șo Alfonso del Gallareta - au fost excomunicați de Papa Ioan Paul al II-lea în 1988 în urma deciziei Arhiepiscopului Marcel Lefebvre de a-i consacra fără acordul Vaticanului. Acești prelați dețin acum conducerea Societății tradiționaliste Sf. Pius al X-lea. Papa Benedict și-a explicat motivația ridicării excomunicărilor spunând: "Am făcut acest act de bunăvoință paternală deoarece acești Episcopi mi-au transmis în repetate rânduri suferința lor profundă provocată de situația în care se găsesc."
Acesta gest se așteaptă să fie urmat de un gest de deschidere din partea lefebvriștilor, astfel încât să se poată avansa pe drumul spre reconcilierea totală. "Sper că acest gest al meu va fi urmat de un angajament prompt din partea lor (a Episcopilor lefebvriști - n.n.) de a face pașii următori necesari pentru a ajunge la comuniunea deplină cu Biserica, arătând fidelitate adevărată față de Magisteriu și autoritatea Papei și Conciliului Vatican II, recunoscându-le cu adevărat în același timp pe toate acestea", a spus Sfântul Părinte.
Există o videoștire asociată. Ea poate fi văzută însă doar online. Click aici.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1089, Ultimul acces: 2024-04-12 08:49:50