Vizita pastorala a PS Alexandru in a doua zi de Craciun la Arad - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizită pastorală a PS Alexandru în a doua zi de Crăciun la Arad

[2009-12-30]
De mai bine de opt ani s-a împământenit tradiția ca Preasfinția Sa Alexandru Mesian, Episcop greco-catolic de Lugoj, să se afle la Arad în fiecare an, a doua zi de Crăciun, aflăm de pe BRU.ro. În vizita din acest an, de sâmbătă, 26 decembrie 2009, Preasfințitul fost însoțit de Mons. Angelo Narcis Pop, Vicarul general al Eparhiei de Lugoj. La Sfânta Liturghie de la orele 10, alături de PS Alexandru și Mons. Angelo s-au aflat mai mulți preoți din Protopopiatul de Arad.

Vizita de anul acesta a avut și un caracter administrativ-organizatoric, Mons. Nistor Chișbora, în baza legii 329/2009, renunțând la încadrarea de protopop în favoarea pensiei. Pr. Chișbora a fost protopop de Arad timp de 15 ani. Cu această ocazie, în locul rămas vacant a fost investit ca protopop greco-catolic de Arad pr. Radu Vorindan, paroh la Zădăreni. Pr. Radu Vorindan este dublu licențiat în teologie și psihologie. În anul 2006 a obținut masteratul în teologie, actualmente fiind la un al doilea masterat în specializarea psihologie clinică.

În cadrul aceleiași Sfinte Liturghii, Mons. Radu Farcaș, de asemenea în baza acestei legi, a renunțat la salariu și a rămas cu pensia. PS Alexandru le-a mulțumit celor doi venerabili prelați pentru buna colaborare pe o durată de peste 16 ani, și i-a îndemnat cu dragoste părintească să continue munca în Via Domnului chiar dacă nu mai sunt remunerați. Preasfinția Sa a acordat, în mod solemn, crucea pectorală pr. Sorin Seviciu, pentru merite deosebite. Ziua s-a încheiat cu o agapă fraternă.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1884, Ultimul acces: 2024-03-26 06:45:24