Colegiul Pontifical Nord American implineste 150 de ani - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Colegiul Pontifical Nord American împlinește 150 de ani

[2010-01-09]
La amiază, în ziua de sâmbătă, 9 ianuarie 2010, Papa Benedict al XVI-lea l-a primit pe rectorul Colegiului Pontifical Nord American, împreună cu studenți și foști studenți ai Colegiului, într-o întâlnire pentru a marca a 150-a aniversare a înființării acestei instituții de către Fericitul Papă Pius al IX-lea. "Prezenta reuniune", a spus Papa vorbind în limba engleză, "este o oportunitate nu doar pentru a aminti cu recunoștință perioada studiilor voastre, ci și pentru a reafirma afecțiunea voastră filială pentru Biserica din Roma, pentru a reaminti strădania apostolică a nenumăraților studenți de dinaintea voastră, și pentru a vă reangaja pentru idealurile înalte ale sfințeniei, fidelității și zelului pastoral pe care l-ați îmbrățișat în ziua hirotonirii voastre".
Reamintind propria lui vizită pastorală în Statele Unite din aprilie 2008, Papa Benedict al XVI-lea a amintit că și-a exprimat atunci "convingerea că Biserica din America este chemată să cultive o `cultură` intelectuală autentic catolică, încrezătoare în profunda armonie dintre credință și rațiune, și gata să aducă bogăția viziunii de credință asupra problemelor presante care afectează viitorul societății americane. Așa cum a prevăzut pe bună dreptate Fericitul Papă Pius al IX-lea", a adăugat el, "Colegiul Pontifical Nord American din Roma este în mod unic pregătit să ajute la a face față acestei provocări perene. Într-un secol și jumătate de la înființarea sa, Colegiul a oferit studenților săi o experiență excepțională a universalități Bisericii, orizontul tradiției ei intelectuale și spirituale, și urgența mandatului ei de a duce adevărul mântuitor al lui Cristos la bărbații și femeile din orice timp și loc".
Papa și-a exprimat încrederea că, "evidențiind aceste caracteristici ale unei educații romane în fiecare aspect al programului său de formare, Colegiul va continua să dea păstori înțelepți și generoși, capabili să transmită credința catolică în integralitatea sa, ducând milostivirea infinită a lui Cristos la cei slabi și pierduți, și permițând catolicilor americani să fie o plămadă a Evangheliei în viața socială, politică și culturală a națiunii lor". Capela Colegiului, a reamintit Papa la finalul remarcilor sale, dedicată Neprihănitei Zămisliri, conține portretele a "patru modele remarcabile și patroni ai vieții și slujirii preoțești: Sf. Grigore cel Mare, Sf. Pius al X-lea, Sf. Ioan Maria Vianney și Sf. Vincent de Paul. În timpul acestui An al Preoției, fie ca acești mari sfinți să continue să vegheze asupra studenților care se roagă zilnic în prezența lor; fie ca ei să călăuzească și să susțină propria voastră slujire, și să mijlocească pentru preoții din Statele Unite".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 733, Ultimul acces: 2020-07-13 14:23:33