Mitropolitul Bartolomeu Anania, informatorul "Apostol" al Securitatii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mitropolitul Bartolomeu Anania, informatorul "Apostol" al Securității

[2010-01-12]
CNSAS susține că ÎPS Bartolomeu, mitropolitul Clujului, este informatorul „Apostol” din dosarul lui Antonie Plămădeală, fostul mitropolit al Ardealului, titrează Evenimentul Zilei.
ÎPS Bartolomeu Anania, mitropolitul Clujului, apare ca agent cu numele de cod „Apostol” în dosarul de urmărire al fostului mitropolit al Ardealului Antonie Plămădeală. El a fost deconspirat de CNSAS pe 22 ianuarie 2008. Notele informative semnate de „Apostol” sunt prezentate, în premieră, de „Evenimentul zilei” împreună cu explicațiile celui vizat.
Informatorului „Apostol”, unul din cei 35 de turnători din dosarul de urmărire informativă al fostului mitropolit de la Sibiu, îi sunt atribuite două note, ambele datate în 1964. Prima a fost dată pe 17 august, la doar câteva zile după ieșirea din arest a lui Valeriu Anania, iar cealaltă - pe 9 octombrie.
Notele au fost date în două case conspirative diferite, „Dobrogea” și „Spiridon”, fiind scrise la mașină, ca marea majoritate a celorlalte 101 note din dosar.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 1598, Ultimul acces: 2024-04-07 07:05:29