Vaticanul acuza filmul "Avatar" ca propune venerarea naturii in locul religiei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vaticanul acuză filmul "Avatar" că propune venerarea naturii în locul religiei

[2010-01-15]
Cristina Sbîrn
Jurnaliștii de la Vatican consideră că filmul creat de James Cameron promovează venerarea naturii ca substitut pentru religie.
Presa catolică de la Vatican s-a arătat revoltată de simplitatea filmului lui James Cameron. care propune venerarea naturii, ca substitut al religiei. Filmul care a cucerit o lume întreagă și a înregistrat încasări record în cinematografe încearcă să transforme 'ecologia într-o religie a mileniului', susțin jurnaliștii de la postul 'Vatican Radio'. Potrivit purtătorului de cuvânt al Papei, aceste păreri sunt împărtășite și de Suveranul Pontif.
Vaticanul nu este singurul deranjat de filmul lui Cameron. Presa conversatoare și republicană sin Statele Unite a declarat filmul anti-american.
'Avatar este o alegorie science-fiction a SUA, o critică a Americii de la constituire și până la războiul din Irak', a declarat criticul de film conservator John Nolte.
Consilierul municipal al orașului Chicago , James Balcer, veteran de război, este idignat de capodopera 3 -D a lui Cameron. Potrivit acestuia, filmul îi reprezintă pe ceebri pușcași marini ai armatei americani ca pe niște nebuni.
Potrivit CNN, unii dintre spectatorii care au văzut filmul au plecat din sala de cinematograf cu gânduri de sinucidere, vrăjiți fiind de frumusețea planetei Pandora.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 878, Ultimul acces: 2021-04-17 23:27:34