Agenda papala: Post, Pasti, Malta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Agenda papală: Post, Paști, Malta

[2010-01-15]
Calendarul celebrărilor liturgice pe care le va prezida Papa Benedict al XVI-lea din februarie și până în aprilie a fost publicat astăzi, inclusiv agenda Postului și Săptămânii Mari, dar și călătoria în Malta. Luna februarie va începe cu celebrarea din 2 a Prezentării Domnului la Templu, zi ce coincide cu Ziua Mondială a Vieții Consacrate. La 5.30, în Bazilica San Pietro, Sfântul Părinte va prezida Vesperele cu membrii institutelor de viață consacrată și ai societăților de viață apostolică.
Pontiful va marca începutul Postului la 17 februarie, cu o procesiune penitențială de la ora 4.30 și cu binecuvântarea și impunerea cenușii de la ora 5. La 19 februarie va avea loc un consistoriu privind câteva cauze de canonizare. În prima duminică a Postului, 21 februarie, Episcopul Romei și membrii Curiei Romane, vor începe exercițiile spirituale anuale. Acestea se vor încheia la 27 februarie. În martie Episcopul Romei va vizita o parohie: Sf. Ioan al Crucii, unde în ziua de 7 va celebra de la ora 9AM Sfânta Liturghie. La 25 martie, Sfântul Părinte se va întâlni cu tinerii de la ora 8.30PM în Piața San Pietro în pregătire pentru Ziua Mondială a Tineretului.
Papa va începe Săptămâna Mare cu Liturghia din Duminica Floriilor, în 28 martie, când va binecuvânta ramurile de palmieri și procesiunea. În 29 martie, de la ora 6PM, Pontiful va celebra o Liturghie în Bazilica San Pietro pentru a comemora cinci ani de la moartea Papei Ioan Paul al II-lea. Predecesorul său a murit la 2 aprilie, care anul acesta cade în Vinerea Mare. Celebrările din Săptămâna Mare vor continua cu Joia Sfântă, în 1 aprilie, când de la 9.30 va avea loc Liturghia Crismei în Bazilica San Pietro. În după-masa aceleiași zile, în Bazilica San Giovanni in Laterano, Papa va începe Triduumul Pascal cu Liturghia Cinei Domnului de la ora 5.30. În Vinerea Mare va conduce celebrarea Patimilor Domnului, de la 5PM, în Piața San Pietro, și de la 9.15 la Colosseum, unde va participa la Calea Crucii. Vigilia Pascală va fi celebrată de la 9PM în Bazilica San Pietro, iar Liturghia de Paști de la 10.15AM, în 4 aprilie. La amiază Sfântul Părinte va da binecuvântarea "urbi et orbi".
În fine, între 17 și 18 aprilie Papa Benedict va face o vizită apostolică în Malta. Calendarul papal, inclusiv cu alte informații utile, poate fi accesat într-o formă dinamică și utilă de aici.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 810, Ultimul acces: 2021-04-14 09:50:36