Asociatiile caritabile catolice trimit ajutor in Haiti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Asociațiile caritabile catolice trimit ajutor în Haiti

[2010-01-15]
Asociațiile caritabile catolice se alătură eforturilor internaționale ca reacție la cutremurul ce a lovit Port-au-Prince marți, lăsând în urmă mii de morți. Deși efectul exact al cutremurului cu magnitudinea 7 este încă necunoscut, se estimează că au murit aproximativ 100.000 de persoane. Aproximativ 3 milioane de persoane sunt afectate de dezastru, iar țara - cea mai săracă din regiune - nu poate să facă față nevoilor proprii.
Caritas, Kirche in Not și alte asociații caritabile catolice au trimis alimente, medicamente și alte ajutoare supraviețuitorilor. Joseph Jonides Villarson, directorul pentru situațiile de urgență din cadrul Caritas Haiti, a descris situația ca "cel mai mare dezastru prin care a trecut Haiti". A continuat: "Foarte mulți oameni au murit în Port-au-Prince. Trupurile lor se găsesc pe toate străzile capitalei. Sub dărâmături se mai găsesc încă oameni. Spitalele sunt copleșite de numărul de răniți. Riscul aparițiilor unor boli este extrem de mare" datorită numeroaselor cadavre. "Străzile și locurile publice sunt pline de oameni care nu știu unde să meargă. Ne temem și de izbucnirea unor violențe dacă situația continuă. Furturile au izbucnit, iar prezența poliției este foarte slabă." Un preot haitian a informat Kirche in Not miercuri că "până și cele mai solide case din oraș au fost distruse, unele parțial, altele complet". KIN subliniază că multe clădiri ale Bisericii, inclusiv seminarul, au fost distruse. Arhiepiscopul Joseph Serge Miot al Arhidiecezei de Port-au-Prince a fost printre cei uciși în prăbușirea clădirilor.
Cardinalul Oscar Rodriguez Maradiaga, președintele Caritas Internationalis, a subliniat dedicarea Bisericii în asistarea victimelor cutremurului. A afirmat de asemenea: "Îndemnăm comunitatea internațională să sprijine eforturile umanitare. Haiti este o țară foarte săracă, ce are nevoie de ajutorul nostru. Am avertizat de mult timp vizavi de lipsa de dezvoltare din Haiti. Sărăcia și infrastructurile în continuă degradare au făcut țara vulnerabilă la dezastre. Suntem în fața unei situații de urgență acum și trebuie să răspundem rapid pentru a salva vieți." Cardinalul și-a exprimat speranța că această tragedie, care "a atras atenția media și a provocat o avalanșă de ajutoare umanitare", va aduce și "soluții și angajamente definitive pentru reducerea sărăciei haitienilor și a acestei încercate țări". În timpul audienței generale de miercuri, Papa Benedict al XVI-lea a adresat un apel pentru implicare internațională în ajutorarea haitienilor, cu rugăciunea dar și financiar. "Biserica Catolică va acționa imediat prin instituțiile ei caritabile, pentru a răspunde nevoilor imediate ale populației", a spus el. Aproximativ 50 de țări au trimis ajutoare în Haiti, voluntari, bani și resurse materiale.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 891, Ultimul acces: 2021-04-14 09:50:45