Patriarhul de Constantinopol in luna mai la Moscova - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul de Constantinopol în luna mai la Moscova

[2010-01-14]
Patriarhul ecumenic Bartolomeu I de Constantinopol va merge în vizită oficială în Rusia, în a doua jumătate a lunii mai, la invitația Patriarhului Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii, aflăm de la Radio Vatican, care citează agenția catolică italiană SIR. Anunțul a fost făcut marți, în capitala rusă, într-o conferință de presă, de către Arhiepiscopul Hilarion, responsabilul cu relațiile externe în cadrul Patriarhiei de Moscova.
Vizita are o importanță istorică, subliniază Radio Vatican. Patriarhul Bartolomeu I a fost la Moscova pe 9 decembrie 2008, pentru a participa la înmormântarea patriarhului Alexei al II-lea. 'De această dată este vorba de o vizită oficială a Patriarhului de Constantinopol făcută Bisericii Ortodoxe Ruse, prima după mulți ani', a declarat Arhiepiscopul Hilarion. Această vizită este posibilă dat fiind că în 2009 a existat 'o substanțială îmbunătățire a raporturilor noastre cu Patriarhatul de Constantinopol', 'conștienți fiind de necesitatea unei majore și mai strânse cooperări dintre Bisericile Ortodoxe', după cum s-a constatat și în cursul vizitei Patriarhului Kiril la sediul Patriarhiei ecumenic în iulie 2009.
Răspunzând la întrebarea unui jurnalist despre posibilitatea unui acord între cele două Patriarhii privind situația ecleziastică în Ucraina, unde ortodocșii sunt divizați în trei jurisdicții paralele, Arhiepiscopul Hilarion a răspuns că pentru moment 'nu există nici un acord'. 'Dar se înțelege în mod clar, pentru ambele părți, că procesul pozitiv inițiat în 2009 implică acest fapt: nici unul dintre cei doi Patriarhi nu va face nimic împotriva teritoriului canonic al celuilalt și invers'. În aceiași conferință de presă, Arhiepiscopul Hilarion a declarat că Patriarhul de Moscova va face o vizită Patriarhiei de Alexandria a Egiptului, la începutul lunii mai, și la Patriarhia de Antiohia, cu sediul la Damasc, în Siria, în toamna acestui an.
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1463, Ultimul acces: 2024-04-16 06:00:14