Rugaciune, bucurie si nadejde la Penitenciarul Tulcea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Rugăciune, bucurie și nădejde la Penitenciarul Tulcea

[2010-01-17]

Cu prilejul zilei de 16 ianuarie, zi în care Biserica Ortodoxă face pomenirea Închinării Lanțului Sfântului Apostol Petru, la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Tulcea a fost oficiată Sfânta Liturghie arhierească în biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. La slujbă au participat aproximativ 100 de persoane private de libertate – bărbați și femei – care sunt încarcerați aici. Răspunsurile liturgice fiind date de către un cor de deținuți, informează Episcopia Tulcii.
La sfârșitul Sfintei Liturghii care a fost urmărită cu un sentiment de evlavie de către deținuți P.S. Visarion a rostit un cuvânt de învățătură scoțând în relief însemnătatea acestei zile în care Biserica cinstește lanțurile pe care Sfântul Apostol Petru le-a purtat pentru Evanghelia Mântuitorului nostru Iisus Hristos ca și zelul misionar al apostolilor care toți au trecut prin temnițe și lanțuri pentru că propovăduiau noua învățătură a păcii și a dragostei, învățătură bazată pe Evanghelia lui Iisus – cel răstignit și înviat.Și alte sfaturi folositoare pentru suflet le-au fost puse la inimă cu acest prilej celor închiși.
După terminarea slujbei un emoționant cuvânt de mulțumire a rostit unul dintre deținuți, apoi toți participanții la Sfânta Liturghie au fost miruiți și li s-a dat câte o carte de rugăciuni și alte daruri.
Amintim și faptul că în urma protocolului încheiat între Episcopia Tulcii și Penitenciarul din Tulcea în fiecare zi de luni după masa o grupă de 3 preoți - pe rând din Episcopie – îi vizitează la celular pe deținuți având cu ei discuții pe teme duhovnicești și oferindu-le la cerere asistență religioasă, asistență care este asigurată zilnic de către părintele capelan Nicu Partebună.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 894, Ultimul acces: 2021-04-17 03:13:05