Preasfintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul, la hramul Bisericii „Sfantul Antonie cel Mare - Curtea Veche” din Capitala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, la hramul Bisericii „Sfântul Antonie cel Mare - Curtea Veche” din Capitală

[2010-01-17]

Mii de credincioși au fost prezenți astăzi, 17 ianuarie 2010, la hramul Bisericii „Sfântul Antonie cel Mare - Curtea Veche” din Capitală. Slujba sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, ca delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, informează TRINITAS TV.
Biserica Domnească de la Curtea Veche este cel mai vechi lăcaș de cult din Capitală, fiind cunoscut și pentru icoana făcătoare de minuni a Cuviosului Antonie care se păstrează aici. Foarte mulți credincioși, de toate vârstele, au venit și azi să se închine și să sărute icoana sfântului, în ciuda vremii destul de reci. Biserica „Sfântul Antonie cel Mare – Curtea Veche” a împlinit anul trecut 450 de ani de la prima atestare documentară.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1029, Ultimul acces: 2021-04-21 03:45:34