Rugaciune ecumenica in Catedrala Sfantul Iosif - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Rugăciune ecumenică în Catedrala Sfântul Iosif

[2010-01-17]
Luni, 18 ianuarie, se deschide, în București, Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor cu o celebrare liturgică, la ora 17.00, în Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif. Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor din acest an are ca temă cuvântul Mântuitorului, luat din Evanghelia după Sfântul Luca (24,28): 'Voi veți fi martorii acestor lucruri'.
La celebrarea din Catedrala Sfântul Iosif, care va fi prezidată de Înaltpreasfințitul Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, vor lua parte preoți și credincioși catolici, precum și reprezentanți ai altor Biserici creștine din București. Astfel, la 'actul penitențial', vor interveni reprezentanții Bisericilor Evanghelice Luterane C.A. Germană și S.P. Maghiară; reprezentantul Bisericii Armenești va da citire 'lecturii I', luată din cartea Genezei (1,1.26 31a); reprezentantul Bisericii Reformate Calvineum va da citire 'lecturii a II-a', luată din Scrisoarea întâi a Sfântului Apostol Paul către Corinteni (15,12.16 20); 'Evanghelia' (Luca 24,1-5) va fi proclamată de reprezentantul Bisericii Greco-Catolice; iar 'Cuvântul de învățătură' va fi ținut de reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române.
Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor continuă până luni, 25 ianuarie, când se va încheia cu o celebrare liturgică în Catedrala Patriarhală a Bisericii Ortodoxe Române.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 908, Ultimul acces: 2021-04-17 19:56:06