Tripla intentie de rugaciune propusa de Papa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Triplă intenție de rugăciune propusă de Papa

[2010-01-17]
Mii de persoane, romani și pelerini, s-au reunit astăzi la amiază în Piața San Pietro pentru tradiționala întâlnire duminicală cu Episcopul Romei. Au ascultat cu atenție alocuțiunea sa și s-au rugat apoi împreună antifonul Angelus - Îngerul Domnului. Prezentăm în continuare invitațiile la rugăciune formulate de Pontif în discursul său, preluat după traducerea făcută de redacția română a Radio Vatican.
Iubiți frați și surori,
În această duminică se celebrează Ziua Mondială a Migrantului și Refugiatului. Prezența Bisericii alături de aceste persoane a fost constantă în timp, atingând niveluri deosebite la începutul secolului trecut: este de ajuns să ne gândim la figurile Fericitului Episcop Giovanni Battista Scalabrini și a Sfintei Francisca Cabrini. În mesajul meu pentru această ocazie am atras atenția asupra migranților și refugiaților minori.
Isus Cristos, care ca nou-născut a trăit experiența dramatică a refugiatului din cauza amenințărilor lui Irod, îi învață pe ucenicii Săi să primească copiii cu mare respect și iubire. Chiar și copilul, de fapt, oricare este naționalitatea și culoarea pielii lui, trebuie considerat înainte de toate și întotdeauna ca persoană, imagine a lui Dumnezeu, de promovat și tutelat împotriva oricărei marginalizări și exploatări. În special trebuie depusă toate eforturile pentru ca minorii care ajung să trăiască într-o țară străină să aibă garanții pe plan legislativ și mai ales să fie însoțiți în nenumăratele probleme pe care trebuie să le înfrunte. În timp ce încurajez în mod călduros comunitățile creștine și organismele care se angajează în serviciul minorilor migranți și refugiați, îi îndemn pe toți să mențină vie sensibilitatea educativă și culturală în privința lor, potrivit adevăratului spirit evanghelic. Astăzi, după amiază, la aproape 24 de ani de la istorica vizită a Venerabilului Papă Ioan Paul al II-lea, mă voi duce la marea Sinagogă din Roma, numită Templu Major, pentru a întâlni comunitatea evreiască a orașului și să înfăptuiesc o nouă etapă în drumul de înțelegere și de prietenie dintre catolici și evrei. De fapt, în pofida problemelor și dificultăților, între credincioșii celor două religii se respiră un climat de mare respect și de dialog, ca mărturie a maturizării raporturilor dintre noi și a angajării comune pentru valorizarea a ceea ce ne unește: credința în unicul Dumnezeu, înainte de toate, dar și apărarea vieții ți a familiei, aspirația la dreptate socială și la pace.
Amintesc, în fine, că mâine va începe Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor. În fiecare an, ea constituie, pentru toți care cred în Cristos, un timp prielnic pentru a reînsufleți spiritul ecumenic, pentru a se întâlni, a se cunoaște, a se ruga și reflecta împreună. Tema biblică, luată din Evanghelia Sfântului Luca, face să răsune cuvintele lui Isus înviat către apostoli: "Voi veți fi martirii acestor lucruri" (Lc 24,28). Vestirea de către noi a Evangheliei lui Cristos va fi cu atât mai credibilă și eficace, cu cât vom fi mai uniți în iubirea Sa, ca adevărați frați. Invit, de aceea, parohiile, comunitățile călugărești, asociațiile și mișcările bisericești să se roage fără încetare, în mod deosebit în timpul celebrărilor euharistice, pentru deplina unitate a creștinilor. Încredințăm aceste trei intenții - frații noștri migranți și refugiați, dialogul religios cu evreii și unitatea creștinilor - mijlocirii materne a Preasfintei Fecioare Maria, Mama lui Cristos și Mama Bisericii.
(Sursa: Radio Vatican)
Există o videoștire asociată. Ea poate fi văzută însă doar online. Click aici.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 720, Ultimul acces: 2021-04-10 22:32:16