Revelion alternativ la Centrul Don Orione din Oradea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Revelion alternativ la Centrul Don Orione din Oradea

[2011-01-02]
Au urmat momente de socializare, muzică, scenete, dansuri cu specificul zonei de proveniență a participanților, precum și derularea amintirilor din anul abia încheiat (poze de la diferite activități). La miezul nopții au participat cu toții la "Te Deum"-ul din Catedrala "Sfântul Nicolae", unde s-au rugat împreună cu PS Virgil Bercea, Episcop de Oradea. S-a continuat apoi sărbătoarea la Liceul "Don Orione" cu tort pentru cei ce au fost binecuvântați a se naște pe 31 decembrie sau pe 1 ianuarie și pentru cei ce poartă numele Vasile.
Acest mod de a sărbători Revelionul într-un sens alternativ celui obișnuit își are originea în ideea unui preot-călugăr orionin din Italia, care a adunat în jurul său zeci de tineri și cu fiecare an tot mai mulți în Piața San Pietro din Vatican, pentru a se ruga cu Păstorul Bisericii Papa, pentru a se sustrage unei sărbători obișnuite caracterizată de cele mai multe ori de consumism și abuzuri (alcool ș.a.). (După materialul biroului de presă al Episcopiei de Oradea)
(Sursa: EGCO.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 4817, Ultimul acces: 2023-12-11 16:49:48