Patriarhul Romaniei a adresat un mesaj de compasiune - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul României a adresat un mesaj de compasiune

[2011-01-03]
Bisericii Copte din Egipt Biroul de Presă al Patriarhiei Române ne informează că Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat un mesaj de compasiune Bisericii Copte din Egipt:
Preafericirii Sale,
Preafericitului Părinte Shenouda III,
Papă și Patriarh al Bisericii Ortodoxe Copte
Sanctitatea Voastră,
Am aflat cu durere și îngrijorare despre atentatul terorist comis în dimineața zilei de 1 ianuarie 2011, în apropierea bisericii creștine copte a Tuturor Sfinților din Alexandria, care a cauzat moartea și rănirea mai multor zeci de creștini.
În numele ierarhilor, clericilor și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române, transmitem sentimente de compasiune familiilor celor uciși sau răniți și ne rugăm pentru sufletele celor decedați, ca Hristos-Domnul, Cel Răstignit și Înviat, să le odihnească în lumina iubirii Sale.
În aceste momente de mare durere, exprimăm solidaritatea noastră creștină fraternă cu Biserica Ortodoxă Coptă și ne rugăm ca pacea să înlocuiască teroarea și ura, iar religia să nu fie semn al morții, ci al vieții și înțelegerii între oameni.
ĐĄu aleasă prețuire și dragoste întru Hristos-Domnul,
† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1533, Ultimul acces: 2024-03-25 20:36:47