Pregatiri pentru Sarbatoarea Botezului Domnului la Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pregătiri pentru Sărbătoarea Botezului Domnului la Iași

[2011-01-04]
La Catedrala mitropolitană din Iași programul liturgic dedicat Botezului Domnului va începe mâine dimineață de la ora 4:00, cu Miezonoptica, Utrenia, Ceasurile împărătești, Liturghia Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia praznicului Botezului Domnului și Sfințirea mare a apei. Tot mâine, de la ora 16:00, va fi săvârșită slujba Pavecerniței Mari unită cu Litia praznicului.
Pe 6 ianuarie va fi oficiată de dimineață slujba Utreniei, iar de la ora 9:00 Înalt Preasfințitul Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va săvârși Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur în Catedrala mitropolitană.
'Joi, în jurul orei 12:00, vom ieși în procesiune pe platoul din fața Catedralei mitropolitane, unde IPS Părinte Mitropolit Teofan va oficia slujba Aghezmei Mari. La finalul acestei slujbe, la care vor participa ca în fiecare an sute de credincioși, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei va rosti un cuvânt de binecuvântare. Vom avea sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași care vor menține ordinea. Cu două zile înainte de sărbătoarea Botezului Domnului (n.r. astăzi) vor fi pregătite cele 12 vase mari din lemn pentru Agheazma Mare și o cruce de gheață pe platoul din fața Catedralei mitropolitane din Iași', a declarat arhim. Dosoftei Șcheul, mare eclesiarh al Catedralei mitropolitane din Iași, după cum ne informează 'Ziarul Lumina', Ediția de Moldova.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 20157, Ultimul acces: 2021-09-20 06:11:04