6 ianuarie – Sarbatoarea Botezului Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

6 ianuarie – Sărbătoarea Botezului Domnului

[2011-01-04]
Biserica Ortodoxă prăznuiește joi, 6 ianuarie, Botezul Domnului sau „Dumnezeiasca Arătare”, „Teofania”. Această sărbătoare amintește de botezul primit de Mântuitorul Iisus Hristos de la Sfântul Prooroc Ioan, în apele râului Iordan.
„Botezul Mântuitorului are o valoare exemplară pentru noi, creștinii, deoarece după exemplul Mântuitorului noi ne botezăm în numele Mântuitorului Iisus Hristos și în numele Preasfintei Treimi. Ne asumăm identitatea de a fi Unșii Domnului, Mesianicii, cei care prin botez primim pecetea darului Duhului Sfânt și devenim membri ai Trupului Tainic al lui Iisus Hristos care este Biserica”, a arătat Pr. Conf. Dr. Constantin Preda de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, după cum informează TRINITAS TV.
Boboteaza este unul din cele mai importante praznice din cursul Anului Bisericesc. În vechime, era prăznuit odată cu Sărbătoarea Nașterii Domnului, zi în care erau încreștinați catehumenii.
„Catehumenii care voiau să devină creștini se pregăteau în mod deosebit pentru botezul din ziua de 6 ianuarie când se prăznuia Epifania sau Teofania”, a mai spus Pr. Conf. Dr. Constantin Preda.
Sărbătoarea Botezului Mântuitorului Iisus Hristos este și o pildă înaltă de smerenie, Fiul lui Dumnezeu primind botezul pocăinței, deși nu avea păcat.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 884, Ultimul acces: 2021-09-19 02:53:51