Evanghelia Duminicii dupa Botezul Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Evanghelia Duminicii după Botezul Domnului

[2011-01-08]
Biserica Ortodoxă se va afla mâine, 9 ianuarie, în Duminica după Botezul Domnului. În această duminică, în cadrul Sfintei Liturghii va fi citită pericopa din Evanghelia după Luca, capitolul 4, versetele de la 12 la 17.
„Biserica sărbătorește un nou început, începutul propovăduirii Mântuitorului Iisus Hristos. Așa se numește duminica aceasta de după Botezul Mântuitorului, prezentându-ne practic o altă realitate pe care o dăruiește Mântuitorul ‘Trupului Său’ pe care îl crește și îl zidește prin adăugarea de noi credincioși. Însă temelia acestei noi realități, anume începutul propovăduirii Mântuitorului, este însăși marele eveniment al Botezului Domnului”, a spus pentru TRINITAS TV, ierom. asist. dr. Vasile Bârzu de la Facultatea de Teologie din Sibiu.
Istorisirea din această zi ne arată zorii creștinismului.
„Mântuitorul Iisus Hristos arată către popor această fire omenească îndumnezeită, această fire iluminată și prin aceasta începe propovăduirea. Mântuitorul Iisus Hristos primind botezul, desăvârșind harul botezului se arată ca lumină în sânul poporului Său. Poporului cel era în întuneric și în latura umbrei morții îi strălucește lumină mare”, a mai spus pr. Vasile Bârzu.
Credincioșii se vor afla peste o săptămână în Dumina a XXIX-a după Rusalii, iar la Sfânta Liturghie se va citi pericopa despre vindecarea celor 10 leproși.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1443, Ultimul acces: 2024-02-22 15:18:56