Parohia Almas Saliste din Episcopia Devei si Hunedoarei in haine de sarbatoare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Parohia Almaș Săliște din Episcopia Devei și Hunedoarei în haine de sărbătoare

[2011-01-10]
În Duminica după Botezul Domnului, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei a fost prezent în mijlocul comunității din satul Almaș Săliște, localitate situată la întrepătrunderea județului Hunedoara cu județul Arad. Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie, iar la final a adresat celor prezenți un frumos cuvânt de învățătură și binecuvântare.
Din mărturiile consemnate în arhiva bisericii din Almaș Săliște, ultima vizită a unui arhiereu în mijlocul acestei comunității a avut loc în urmă cu mai bine de o jumătate de veac, atunci când la cârma bisericii arădene și hunedorene se afla episcopul Andrei Magieru, mutat la cele veșnice în anul 1960.
Biserica de lemn a satului datează din secolul al XIX –lea și adăpostește valoroase vestigii ale ortodoxiei românești, unul dintre ele fiind pictura inedită din pronaos, care prezintă scene reprezentând chinuri ale iadului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 25612, Ultimul acces: 2021-04-22 10:47:36