Sfantul Cuvios Antipa cinstit la Centrul Eparhial din Roman - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfântul Cuvios Antipa cinstit la Centrul Eparhial din Roman

[2011-01-10]
Sfântul Cuvios Antipa de la Calapodești este sărbătorit astăzi, 10 ianuarie. Sfântul a fost cinstit de românii ortodocși la Centrul Eparhial Roman.
De dimineață, credincioșii au mers în procesiune cu moaștele Cuviosului și icoana sa, de la Paraclisul închinat sfântului care se află în incinta Centrului Eparhial din Roman și până la Catedrala arhiepiscopală. Aici a fost oficiată Sfânta Liturghie de către Preasfințitul Părinte Episcop-vicar al Eparhiei Ioachim Băcăuanul, după cum informează TRINITAS TV.
„Dat fiind faptul că din anul 1999 /2000 s-a construit un paraclis în cinstea Cuviosului, în incinta Centrului Eparhial, dimineață la ora 06:30 a fost oficiată Sfânta Liturghie, iar răspunsurile la strană au fost date de maicile care slujesc la Centrul Eparhial. La ora 08:30 toți protopopii din cadrul Eparhiei noastre, toți preoții slujitori la Centrul Eparhial, preoții consilieri și inspectori, ne-am deplasat în Paraclisul Cuviosului unde am săvârșit Slujba Acatistului Cuviosului și apoi într-o procesiune sfântă am pornit spre Catedrala Arhiepiscopală unde am slujit Sfânta Liturghie. Au asistat foarte mulți credincioși și elevii de la Seminarul Sfântul Gheorghe din Roman”, a spus Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, după cum informează Radio TRINITAS.
După slujbă, în sala de ședințe a Centrului eparhial din Roman a fost organizată o întâlnire în cadrul căreia au fost dezbătute proiectele social-filantropice și administrativ-economice pe care Arhiepiscopia Romanului și Bacăului le va pune în practică în anul 2011.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 902, Ultimul acces: 2021-04-04 05:59:56