Constituirea Adunarii Episcopilor ortodocsi din Peninsula Scandinava - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Constituirea Adunării Episcopilor ortodocși din Peninsula Scandinavă

[2011-01-10]
La Stockholm a avut loc astăzi, 10 ianuarie, constituirea Adunării Episcopilor ortodocși din Peninsula Scandinavă. La această primă reuniune au participat Înaltpreasfințitul Părinte Pavlos, Mitropolitul grecilor ortodocși din Peninsula Scandinavă, Preasfințitul Părinte Dositei, Episcopul sârbilor din Peninsula Scandinavă și Marea Britanie și Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodocșilor români din Europa de Nord, informează TRINITAS TV.
„Această întâlnire a fost un prilej deosebit de manifestare a unității Bisericii Ortodoxe în Peninsula Scandinavă și este un bun început pentru o organizare mai eficientă a misiunii și mărturiei ortodoxe în această parte a Europei”, a spus Preasfințitul Părinte Macarie.
Constituirea Adunării Episcopilor ortodocși din Peninsula Scandinavă a fost hotărâtă în cadrul celei de-a IV-a conferințe panortodoxe de la Chambesy, din iunie 2009.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 844, Ultimul acces: 2021-04-14 10:29:20