Prima aparitie editoriala pe 2011 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prima apariție editorială pe 2011

[2011-01-10]
La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a fost publicată cuvântarea „Despre Botez” a Sfântului Vasile cel Mare, rostită înaintea unei obști monahale întemeiate de el în provincia Pont din Asia Mică, informează TRINITAS TV.
Aceasta este prima apariție din acest an la Editura Patriarhiei și, de asemenea, prima carte publicată în contextul Anului omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii.
Deși redusă ca dimensiuni, această cuvântare a Sfântului Ierarh Vasile redă în mod cât mai clar și corect învățătura ortodoxă despre Taina Botezului și urmările ei.
Ca la o veritabilă întrunire de suflet actuală, Sfântul Arhipăstor al Cezareei Capadociei răspunde, la final, întrebărilor adresate de monahi, folosind exemple cât mai intuitive, pentru a arăta cum lucrează Duhul Sfânt în ființa umană începând cu Botezul.
Deși nu are dificultatea profundă a tratatelor în care Sfântul lămurește anumite aspecte legate de teologia trinitară, această lucrare se distinge prin acuratețea ideilor și limpezimea limbajului, fiind de real folos oricărui credincios și, în special, nașilor care botează prunci.
Lucrarea poate fi achiziționată de la magazinele de carte bisericească și de la pangarele bisericilor și mănăstirilor din Patriarhia Română.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 790, Ultimul acces: 2021-04-11 10:18:53