Vizita frateasca la romanii ortodocsi din Bari – Italia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizită frățească la românii ortodocși din Bari – Italia

[2011-01-11]
În Duminica după Botezul Domnului, din 9 ianuarie, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie la biserica cu hramul 'Sfânta Treime' și 'Sfântul Nicolae', de la Parohia Ortodoxă Română din orașul Bari - Italia, răspunzând invitației părintelui paroh Mihai Drigă, informeaz㠄Ziarul Lumina”.
Din delegația vâlceană condusă de Preasfințitul Emilian Lovișteanul au mai făcut parte și Romeo Rădulescu, primarul Râmnicului, și Ansamblul folcloric 'Izvor de Vâlcea'.
În data de 8 ianuarie, delegația a fost primită de către primarul localității Bari, Michele Emiliano, care, în urma întâlnirii, s-a arătat interesat de o viitoare colaborare între cele două comunități, din Vâlcea și Bari, prin organizarea unor pelerinaje externe între Arhiepiscopia Râmnicului și Primăria orașului Bari, prin intermediul Biroului de Pelerinaje 'Sfântul Voievod Constantin Brâncoveanu' al Eparhiei Râmnicului.
După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură, iar Ansamblul folcloric 'Izvor de Vâlcea' a susținut un program artistic dedicat atât comunității românilor din Bari, cât și tuturor celor prezenți la sărbătoare.
La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților locale italiene, preoți și numeroși credincioși din parohie și din împrejurimi.
În după-amiaza zilei de 9 ianuarie, delegația română, în frunte cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, a vizitat Catedrala 'Sfântul Ierarh Nicolae' din Bari și s-au închinat la moaștele Sfântului Arhiepiscop al Mirelor Lichiei, rostind o rugăciune de laudă și de mulțumire.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 829, Ultimul acces: 2021-04-22 20:05:44