COMUNICAT DE PRESA: Sarbatoarea Botezului Domnului la Catedrala patriarhala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

COMUNICAT DE PRESĂ: Sărbătoarea Botezului Domnului la Catedrala patriarhală

[2011-01-06]
BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE
La sărbătoarea Botezului Domnului (6 ianuarie), după Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia slujba cea mare de sfințire a apei (aghiasma mare) în fața Reședinței patriarhale, începând cu orele 11:30.
Ca în fiecare an, în ajunul praznicului Botezului Domnului, în curtea Catedralei patriarhale a fost amplasată o cruce de gheață din lacul de lângă mănăstirea Cernica – de trei metri înălțime, împodobită cu flori, cetină de brad și busuioc.
Au fost pregătite vasele cu o capacitate de aproximativ 8.000 de litri de apă din fântâna Maicii Domnului - realizată printr-un foraj de mare adâncime (peste 180m) în parcul Reședinței patriarhale. Apa sfințită va fi oferită miilor de credincioși care vor fi prezenți mâine pe Dealul Patriarhiei.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 1498, Ultimul acces: 2024-03-29 01:11:42