Fiecare copil poarta chipul lui Isus - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Fiecare copil poartă chipul lui Isus

[2011-01-11]
Pontiful a coborât apoi în aula Policlinicii pentru a-i întâlni pe copiii internați în diferitele secții ale centrului pediatric, împreună cu părinții și cu personalul medical. După un cântec intonat de cei mici și salutul rostit de una dintre fete, Papa le-a adresat celor prezenți câteva cuvinte, mulțumindu-le înainte de toate copiilor pentru primirea pe care i-au făcut-o. "Doresc să vă spun că vă iubesc și sunt alături de voi cu rugăciunea mea și afecțiunea mea, și pentru a vă da putere ca să faceți față bolii", le-a spus Sfântul Părinte, exprimând propria recunoștință și față de părinți, rude și personalul Policlinicii, care cu competență și iubire au grijă de cei care suferă.
"Am dorit să vin să vă întâlnesc și pentru a face oarecum ca și magii, pe care îi amintim în această Sărbătoare a Epifaniei", le-a spus Papa copiilor. "Ei i-au dus lui Isus daruri - aur, tămâie și smirnă - pentru a-și manifesta adorația și afecțiunea față de El. Astăzi v-am adus și eu oarecare daruri, tocmai pentru ca să simțiți, prin intermediul unui mic semn, simpatia, apropierea, afecțiunea Papei". În acest timp al Crăciunului, Papa a subliniat că dorința lui cea mai mare este însă aceea ca toți să își amintească faptul că "cel mai mare dar l-a făcut Dumnezeu fiecăruia dintre noi. Să privim în peștera din Betleem, în iesle, pe cine vedem? Pe cine întâlnim?", a întrebat el. "Este Maria, este Iosif, dar mai ales este un copil micuț, care are nevoie de atenție, de grijă, de iubire: acel copil este Isus, acel copil este Dumnezeu însuși care a dorit să vină pe pământ pentru a ne arăta cât de mult ne iubește, este Dumnezeu care s-a făcut copil ca și voi pentru a vă spune că este mereu alături de voi și pentru a ne spune nouă tuturor că fiecare copil poartă chipul Său".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 828, Ultimul acces: 2021-04-21 16:29:57