Sfantul Scaun are relatii diplomatice cu 178 de state - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfântul Scaun are relații diplomatice cu 178 de state

[2011-01-11]
Din punctul de vedere al relațiilor bilaterale, 2010 a fost un an rodnic, se spune în comunicat. La 6 aprilie Sfântul Scaun a semnat o înțelegere cu Saxonia Inferioară, land german, ce a modificat articolul 6 din anexa de la Acordul din 1965 și care reglementează statutul juridic al unor școli catolice conduse de Diecezele de Hildesheim, Osnabruck și Munster. Ratificarea a avut loc oficial la 28 iunie. La 8 aprilie în Sarajevo s-a semnat o înțelegere între Sfântul Scaun și Bosnia și Herțegovina, privitor la asistența religioasă pentru credincioșii catolici ce fac parte din armata țării. Ratificarea a avut loc la Vatican la 14 septembrie. Comunicatul explică faptul că a fost "o primă și importantă aplicare" a înțelegerii dintre cele două părți, semnată în Sarajevo la 19 aprilie 2006.
La 18 mai a fost semnată o înțelegere între Sfântul Scaun și orașul Hamburg, Germania, pentru crearea unui nou centru de teologie catolică și de pedagogia religiei la Universitatea Hamburg. Este amintită și a doua întâlnire a grupul mixt de dialog dintre Vietnam și Sfântul Scaun, ce a avut loc în zilele de 23 și 24 iunie în Vatican. Cu acea ocazie s-a decis, "ca un prim pas, un reprezentant non-rezident al Sfântului Scaun pentru Vietnam să fie numit de Papa" pentru aprofundarea relațiilor dintre cele două părți. În fine, comunicatul notează că în ultimul an trei țări africane și-au înființat prezențe diplomatice pe lângă Sfântul Scaun.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 756, Ultimul acces: 2021-04-10 10:00:15