Fondatorul grupului "Courage" pentru homosexuali a murit - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Fondatorul grupului "Courage" pentru homosexuali a murit

[2011-01-11]
Pr. Harvey a murit la 27 decembrie, în sărbătoarea Sf. Ioan Evanghelistul, într-un spital din Elkton, Maryland. Născut în Philadelphia, a fost preot timp de 66 de ani și oblat al Sf. Francisc de Sales de 73 de ani. În New York, în 1980, pr. Harvey a fondat "Courage", o inițiativă aprobată de Biserică dedicată ajutării catolicilor, bărbați și femei, care experimentau atracții sexuale către persoane de același sex, pentru a trăi în conformitate cu învățătura morală a Bisericii. Apostolatul său urmărea întărirea castității, devoțiunii religioase, prieteniilor curate și spiritului de prietenie și sprijin între catolicii aflați în această situație. Cu acordul Vaticanului "Courage" s-a extins în lumea întreagă, cu 110 sedii.
"Pr. Harvey a răspuns nevoilor celor cu atracții homosexuale din Biserică prin dezvoltarea grupului Courage", a spus dr. Fitzgibbons. A amintit cartea părintelui, "Adevărul despre homosexualitate", un "mare dar pentru catolici", care ar trebui să fie "lectură obligatorie" pentru clerici, educatori și laici. L-a caracterizat pe pr. Harvey ca fiind un teolog excepțional, care a apărat învățătura Bisericii privind morala sexuală "cu multă înțelepciune, iubire și delicatețe". "A fost un dar pentru Biserică într-o perioadă agitată când mulți din Biserică au abandonat învățătura lui Cristos și a Bisericii Sale privitoare la morala sexuală și homosexualitatea, rezultând o mare confuzie și o traumă semnificativă", a mai adăugat psihiatrul.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 842, Ultimul acces: 2021-04-19 20:28:16