Saptamana Pacii pentru Actiunea Catolica Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Săptămâna Păcii pentru Acțiunea Catolică Iași

[2011-01-11]
Privitor la Săptămâna Păcii citim pe situl ACIasi.ro: "Această săptămână este potrivită pentru a reflecta asupra darului păcii: din propriul suflet, din familie, din comunitate, din lume. În fiecare an la data de 1 ianuarie Biserica Catolică celebrează Ziua Mondială a Păcii. Cu această ocazie Sf. Părinte adresează un mesaj. Tema mesajului de anul acesta scoate în evidență faptul că o cale pentru pacea în lume este garantarea libertății religioase. Sf. Părinte a ales să evidențieze acest aspect ținând cont de accentuarea persecuțiilor împotriva creștinilor din diferite țări." Sunt propuse câteva activități: prezentarea mesajului papal pentru Ziua Păcii; organizarea de discuții pe tema "Familia, școală de libertate și de pace!"; difuzarea între membri, dar și tuturor celor ce participă la un moment dat la Liturghie, de bilețele cu mesaje legate de pace; respectiv formularea de intenții pentru pace la Rugăciunea credincioșilor de la Liturghiile din această săptămână.
Am mai reținut că sâmbătă, 15 ianuarie 2011, sectorul tineri al Acțiunii Catolice "Sfântul Iosif" din Dieceza de Iași organizează o zi de formare pentru adolescenți și tineri la oratoriul "Don Bosco" din Bacău, tema întâlnirii fiind "Cine iubește educă. Responsabilitatea și misiunea familiei în educația creștină a tânărului de azi!" și motoul "V-am scris vouă, tinerilor, pentru că sunteți puternici și cuvântul lui Dumnezeu rămâne în voi și l-ați învins pe Cel Rău" (1In 1,14). Ziua de formare este adresată adolescenților și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15-20 de ani, având drept scop cunoașterea importanței familiei creștină în societate, rolul tinerilor în cadrul acesteia și conștientizarea drumului ce trebuie ales pentru realizarea planului divin. Urmărind tema familiei va mai avea loc o zi de formare la Iași, în ziua de 19 februarie 2011, pentru tinerii cu vârste cuprinse între 20-30 de ani.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 801, Ultimul acces: 2021-04-09 08:08:14