CATE CEVA – Benone Burtescu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

CÂTE CEVA – Benone Burtescu

[2011-01-12]
SFÂRȘITUL lumii? ÎNNOIREA LUMII?
ÎNNOIREA lumii este un act atât de radical încât poate trece ușor în înțelesul de SFÂRȘITUL ei. De fapt este vorba de sfârșitul ACESTEI lumi și nu de sfârșitul LUMII în sine. Aceasta ar fi învățătura dinspre Dumnezeu care a făcut lumea și hotărârile asupra ei, învățătură de pe paginile Scripturilor, mai ales cele profetice.
Varianta despre SFÂRȘITUL LUMII total, ireversibil, întâmplător – după cum ea la întâmplare susține a fi apărut㠖 deși paradoxal, calculată filozofic, nostradamic, sau astrologic mayamic etc (de o mie de ori etc), a început să vânzolească pentru că anul propovăduit fatidic 2012 vine fuga. Adică asta ne mai trebuia să ne mai speriem și de fantome. Dacă darwinismul ar fi un pic mai puțin morfolit filozofic (ceea ce ar însemna morfolit de tot), ar pune pe roate, adică pe crezare – o întoarcere bruscă de la un punct suprem de evoluție înapoi la zbaterea din materia moartă către cea vie, ce altceva decât REîncarnarea atât de populară și ea. În termeni scripturistici „babilonie”, în termeni seculari românești „balamuc”.
Este ciudat㠖 luciferic㠖 această variantă a SFÂRȘITULUI LUMII, pe deoparte haotică, pe de altă parte CALCULATĂ până la milimetru și minut astral. O FORȚĂ NEINTELIGENTĂ acționând suprainteligent căutând să capteze bietele inteligențe a câtorva bilioane de ființe omenești. Nimic mai de necrezut. Și totuși, poate Dumnezeu, o situație rea ca aceasta, să o folosească spre bine? Mai ales spre binele credincioșilor Săi, ca de atâtea ori în trecut? Absolut. Cum?
Răscolirea lumii privind anul 2012 ca sfârșit al ei în fel și chip, trezește și interesul omului sincer cu privire la acest mare și ultim eveniment de acest fel și Domnul Dumnezeu îi va descoperi ceea ce este adevăr mutându-l pe înțelegerea cea corectă. O recoltă mare de suflete pentru cer va fi culeasă pentru simplul fapt că puși față în față cu această minciună o vor refuza, și vor trece de partea adevăratului plan divin cu privire la lumea noastră și istoria ei.
Conform teoriei Nostradamice lumea se va prăpădi în anul 2012 indiscriminatoriu – bun, rău, fără motivație, ci pur și simplu, fără o proiecție în viitor ci doar prin desființare pentru totdeauna și gata. Calendarul Maya s-ar fi oprit la anul 2012. N-or fi putut să-l ducă mai departe, li s-a părut o ciclicitate împlinită și a fost abandonat, nu se știe de ce. Oricum, interpretările sunt destul de forțate și lipsite de orice jurisprudență. Dacă ar fi prezentate ca date de informare doar, ar fi poate mai autentice, cel puțin istoric.
Dinspre Sfintele Scripturi, singura Carte coerentă în ceea ce privește facerea lumii, coordonarea istoriei ei de către Dumnezeu care a făcut-o și întoarcerea din starea de păcat în care a căzut la înveșnicirea stării de neprihănire a tuturor care de-alungul istoriei au trecut de partea planurilor divine, este de cunoscut SFÂRȘITUL LUMII – adică al LUMII PĂCATULUI – al LUMII MORȚII – care este legat de REVENIREA lui Isus Hristos, Mântuitorul. Este dureros că o aluzie încurcată a lumii Nostradamice poate pune lumea pe gânduri – ce fel de gânduri -, o împotmolire a mayașilor în calendar la 2012 (se pare), ridică probleme omenirii, în timp ce semnele profetice Evanghelice care străbat lumea ca niște fulgere că venirea lui Isus este iminentă se trec cu vederea ca o poveste pentru copii.
Nu știu ca anul 2012 din punct de vedere creștin să aibă vreo coincidență profetică. Se știe însă că:
Peste 2000 de ani au trecut de la nașterea Mântuitoului în Betleem.
Peste foarte puțini ani, se vor împlini 2000 de ani de la răstignirea Sa pe cruce ca jertfă ispășitoare pentru noi.
Peste foarte puțini ani, se vor împlini 2000 de ani de lucrare a Sa de mijlocire pentru neamul omenesc în Sanctuarul din cer.
Evenimentele de pe lume se desfășoară din ce în ce mai acut profetic și în unghi din ce în ce mai închis de împlinire.
Fără îndoială că anul 2012 este important având în vedere că este unul din puținii ani ce au mai rămas istoriei acestei lumi. Dacă îl scuturăm de nostradamisme și mayanisme și alte o mie de „isme” și-l trecem prin Scripturi cu toată încărcătura lui de evenimente ce ne va perinda-o, vom face un lucru foarte bun.
Speranțe de viitor? Absolut! Nu în sensul că de exemplu, următorii cinzeci de ani vor fi prosperi și lumea se va îndrepta spre un mileniu fericit, ci în viziunea că peste întunericul ajuns la apogeu va străluci lumina divină. Așa este în planul lui Dumnezeu SFÂRȘITUL LUMII, adică ÎNNOIREA ei pentru ÎNVEȘNICIRE. Nu-i așa că sună mai altfel decât un 2012 nostradamic sau mayaș prăpăditor?
Benone Burtescu (dburtescu@aol.com)

Sursa: www.InterCer.net


Contor Accesări: 870, Ultimul acces: 2021-04-09 19:20:59