IPS Robu si PS Bocskei despre beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

IPS Robu și PS Bocskei despre beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea

[2011-01-16]
"Cu deosebită bucurie am aflat că Papa Ioan Paul al II-lea va fi beatificat la 1 mai, în Duminica Milostivirii Divine. Observăm astfel cum se conturează tot mai precis un răspuns din partea autorităților Bisericii noastre Catolice la acea dorință a poporului lui Dumnezeu care, în ziua funeraliilor celebrate în Piața Sf. Petru,a cerut ca Papa Ioan Paul al II-lea să fie imediat declarat sfânt. Parcă acum văd pancarta pe care era scris: SANTO SUBITO! Sigur, au trecut de atunci câțiva ani până acum; la 19 decembrie 2009 actualul Papă Benedict al XVI-lea a autorizat semnarea Decretului privind eroicitatea virtuților Papei Ioan Paul al II-lea, la 14 ianuarie 2011 s-a promulgat Decretul referitor la minunea atribuită mijlocirii aceluiași Papă (vindecarea unei călugărițe de Parkinson), iar acum așteptăm 1 mai 2011. Va fi o sărbătoare a întregii lumi. Toți știm bine că a fost un sfânt și ne bucurăm că și România, Bucureștiul i-a primit vizita și binecuvântarea în mai 1999. Ne bucurăm că avem un mare mijlocitor în Ceruri!" (IPS Ioan Robu, Arhiepiscop de București)
"Beatificarea pe 1 mai este o veste deosebit de bună. Mă bucur, pentru că am putut să o primesc tocmai la Roma. Și tocmai în aceste zile m-am rugat la mormântul Papei Ioan Paul al II-lea și am putut vedea chiar și în pregătire 'noul' mormânt. Era de așteptat, deoarece credincioșii și lumea în general au recunoscut în persoana lui un om deosebit, carismatic, trimis de Dumnezeu. Prin anunțarea beatificării se confirmă de fapt ceea ce deja în urmă cu 6 ani s-a pronunțat în Piața Sf. Petru. Mă bucur pentru acest pas, care s-a făcut după îndeplinirea demersurilor prevăzute și care vine să împlinească dorința atâtor oameni. Eu cred într-adevăr că Papa Ioan Paul al II-lea a fost un om al lui Dumnezeu și că locul lui este între cei sfinți. Beatificarea confirmă de fapt această credință a multora. Și mai cred, că ne ajută în continuare." (PS Bocskei Laszlo, Episcop de Oradea)
(Sursa: vedeți aici)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 772, Ultimul acces: 2021-09-26 03:00:07