Grup de pelerini ramniceni, in pelerinaj la Locurile Sfinte - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Grup de pelerini râmniceni, în pelerinaj la Locurile Sfinte

[2011-01-15]
În perioada 16-23 ianuarie, Biroul de pelerinaje 'Sfântul Voievod Constantin Brâncoveanu' din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului organizează un pelerinaj în Țara Sfântă. Grupul de pelerini va fi însoțit de Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Eparhiei Râmnicului, informeaz㠄Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia.
Înaintea plecării, grupul de pelerini va participa la o rugăciune de călătorie în Catedrala arhiepiscopală 'Sfântul Nicolae' și va primi binecuvântare de la Înalt Preasfințitul Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului. Printre obiectivele care vor fi vizitate în prima zi se numără Cetatea Ierusalimului - cu Biserica Sfântului Mormânt, Muntele Sion - cu Biserica Adormirii Maicii Domnului, Mormântul lui David, Foișorul Cinei celei de Taină, Grădina Ghetsimani - cu Biserica Națiunilor, Mormântul Maicii Domnului. Referitor la importanța spirituală a acestui pelerinaj, PS Emilian Lovișteanul a mărturisit: 'Pelerinajul se dorește a fi un început bun al viitoarelor călătorii la Locurile Sfinte din tot spațiul creștin. Împreună cu grupul de pelerini, vom avea bucuria de a participa la slujba de Sfințire a Apelor din ajunul Bobotezei pe stil vechi. Nădăjduim că toți pelerinii se vor întoarce acasă cu mai multă credință, nădejde și dragoste în Fiul lui Dumnezeu, cel ce S-a întrupat pentru noi și pentru a noastră mântuire', a spus Preasfinția Sa.
Acest pelerinaj este special, pentru că se organizează cu ocazia praznicului Bobotezei pe stil vechi. Patriarhia din Ierusalim ține calendarul vechi, de aceea ajunul Bobotezei este calculat la data de 18 ianuarie. Acest moment este cu totul deosebit, deoarece la sfințirea apei de către Patriarhul Ierusalimului, cursul Iordanului se schimbă pentru câteva momente, așa cum a profețit Proorocul David: 'Marea a văzut și a fugit, Iordanul s-a întors înapoi' (Psalmul 113,3).

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 870, Ultimul acces: 2021-09-25 12:50:48