Primul sfant al Filocaliei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Primul sfânt al Filocaliei

[2011-01-15]
Sfântul Cuvios Antonie cel Mare, pomenit de Biserica noastră pe 17 ianuarie, considerat „părintele monahilor” și unul dintre cei mai cunoscuți asceți din toate timpurile, este și cel care deschide, cu câteva dintre meditațiile sale duhovnicești, seria colecției de scrieri ascetice grupate sub numele de „Filocalia sfintelor nevoințe ale desăvârșirii”, informează TRINITAS TV.
Pentru cei care vor să afle mai multe despre viața acestui cunoscut călugăr din veacul al III-lea, model de viață duhovnicească pentru generații și generații de monahi, nu există început mai bun decât lectura primului volum al „Filocaliei”.
Extrem de utile sunt și cele câteva date despre personalitatea acestuia pe care Părintele Dumitru Stăniloae, traducătorul scrierilor filocalice în limba română, le oferă cititorilor.
Volumul, apărut la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă, poate fi achiziționat de la magazinele de carte bisericească dar și de la pangarele bisericilor și mănăstirilor din Patriarhia Română.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 723, Ultimul acces: 2021-09-19 19:41:22