"Viata, paine, pace si libertate" - Intalnire continentala FIAC - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

"Viață, pâine, pace și libertate" - Întâlnire continentală FIAC

[2011-01-20]
La întâlnire vor participa peste 120 de responsabili preoți și laici din țările: Senegal (din 8 dieceze și responsabilii nivelului național al Acțiunii Catolice), Gambia, Guineea Bissau, Mali, Burkina Faso, Sierra Leone, Niger, Ghana, Coasta de Fildeș, Camerun și Burundi. Din Europa vor participa: Maria Grazia Tibaldi, secretara Forumului Internațional al Acțiunii Catolice (FIAC), Mons. Domenico Sigalini, episcop de Palestrina (Italia), asistent ecleziastic al FIAC, Tania Martinez - vicepreședinte adulți în Acțiunea Catolică din Spania, Oana Tuduce, președinte Acțiunea Catolică din România (ACRO) și Pr. Felix Roca, asistent spiritual al ACRO
În cadrul întâlnirii se va aprofunda mesajul Sinodului Episcopilor pentru Africa iar mărturia laicilor din Acțiunea Catolică care au fost invitați să participe la lucrările Sinodului, vor ajuta participanții să înțeleagă care poate fi rolul Acțiunii Catolice în răspândirea și transpunerea în practica de zi cu zi a acestui mesaj. Alte subiecte care vor fi abordate în cadrul întâlniri: "Acțiunea Catolică - dar al Spiritului Sfânt pentru Biserica locală și universală" - Mons. Domenico Sigalini; "Biserica din Africa parte a Bisericii Universale - oportunități, daruri și provocări" - Mons. Barthelemz Adoukonou, secretar al Consiliului Pontifical pentru Cultură, "Principii și elemente fundamentale pentru un continent african prosper, în pace și reconciliat în lumina Doctrinei Sociale a Bisericii" - pr. Salvator Niciteretse, coordonatorul FIAC pentru Africa, "Coresponsabilitatea laicilor în Biserica locală și societate" - Mons Alphonse Seck, vicar general de Dakar.
"Voi sunteți sarea pământului,... voi sunteți lumina lumii"(Mt 5, 13-14) este motoul în jurul căruia se va desfășura această întâlnire. Întâlnirea va fi moment de formare și reflexie asupra modului în care Acțiunea Catolică din Africa participă la viața Bisericii de pe continentul African.
(Sursa: vedeți aici)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1273, Ultimul acces: 2024-04-24 23:17:04