Ceremonie luterana cu participare de la Vatican - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ceremonie luterană cu participare de la Vatican

[2011-01-22]
Delegația liderilor Bisericii Unite Evanghelice-Luterane din Germania va fi condusă de Episcopul Johannes Friedrich. Împreună cu Cardinalul Kurt Koch vor "binecuvânta un măslin, ca semn al comuniunii ecumenice care a crescut între catolici și luterani", citim în declarația amintită. Evenimentul va avea loc în contextul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, în desfășurare până marți, în sărbătoarea Convertirii Sf. Paul. Plantarea copacului se încadrează în proiectul "Grădina lui Luther" demarat în Wittenberg, Germany. Grădina a fost deschis în 2008 și, conform Federației Mondiale Luterane, simbolizează "dimensiunea globală a Reformei", precum și "legăturile, interacțiunea și reconcilierea dintre Bisericile creștine". Astfel, grupuri creștine din lumea întreagă sunt invitate să contribuie la colectarea a 500 de copaci pentru proiect, copaci ce vor fi așezați în această grădină.
Delegația luterană vizitează Vaticanul în contextul aniversării a 500 de ani de la vizita lui Martin Luther la Roma. Luni, delegația evanghelico-luterană va fi primită de Papa Benedict al XVI-lea.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 701, Ultimul acces: 2022-09-27 03:38:47