Parlamentul European condamna violentele anti-crestine - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Parlamentul European condamnă violențele anti-creștine

[2011-01-22]
Se spune printre altele că respectarea drepturilor omului și ale libertăților civile, "incluzând libertatea religiei sau de a crede, sunt principii fundamentale și țeluri ale Uniunii Europene și constituie o bază comună în relațiile cu alte țări". În acest sens, rezoluția îi îndeamnă pe oficialii europeni "să dea atenție sporită subiectului libertății religioase și situației comunităților religioase, inclusiv creștine, în înțelegere și cooperare cu alte țări, precum și rapoartele despre drepturile omului". Rezoluția mai recomandă ca în Consiliul Afacerilor Externe din 31 ianuarie să se discute persecuția creștinilor, iar această discuție "să ducă la rezultate concrete, în special privind instrumentele care pot fi folosite pentru a oferi securitate și protecție comunităților creștine amenințate, oriunde în lume ar fi ele.
Centrul European pentru Lege și Justiție a primit cu bucurie rezoluția și a anunțat o audiere marțea viitoare la Consiliul Europei pe tema "Persecutarea creștinilor răsăriteni: Ce răspuns dă Europa?" Episcopul caldeean Antoine Audo de Alep și pr. Emanuel Youkhanna, administrator apostolic al Bisericii Asiriene a Răsăritului, vor participa la audiere, precum și directorii naționali ai Kirche in Not și Open Doors, dar și Gregor Puppinck, directorul Centrului European pentru Lege și Justiție. "Minoritățile creștine sunt supuse la atacuri brutale și la diverse forme de discriminare socială", a declarat Puppinck. "Dacă creștinismul este alungat din regiunea Orientului Mijlociu, nu doar că acele societăți vor suferi de lipsa diversității și carității, dar intoleranța față de orice religie minoritară se va intensifica în mod deosebit. Consiliul Europei trebuie să vină în apărarea minorității creștine de acolo."
Cele mai grave atacuri din ultima vreme îndreptate împotriva creștinilor au fost înregistrate la 30 decembrie, când 11 atacuri cu bombă au ucis doi creștini și au rănit alții 16 în Irak; apoi la 31 octombrie masacrul din Catedrala siriană catolică din Bagdad, în care au murit peste 50 de persoane; și atacul din 1 ianuarie cu bombe asupra bisericii copte din Alexandria, Egipt, care a luat 21 de vieți.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 983, Ultimul acces: 2023-12-03 04:02:26