Rugaciunea pentru Unitatea Crestinilor, in Bucuresti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Rugăciunea pentru Unitatea Creștinilor, în București

[2011-01-21]
La Biserica Evanghelică din București a continuat Rugăciunea pentru Unitatea Creștinilor. La rugăciune au participat reprezentanții Bisericilor creștine din București, iar din partea Bisericii Ortodoxe Române a asistat Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, informeaz㠄Ziarul Lumina”.
Seara de rugăciune a fost deschisă de Episcopul-vicar Daniel Zikeli, reprezentantul Bisericii Evanghelice-Luterane din București, care și-a exprimat bucuria prezenței tuturor reprezentanților și credincioșilor Bisericilor creștine din București.
'Faptul că suntem aici împreună ne face o deosebită onoare, iar această prezență este o dovadă vie a conviețuirii și a trăirii noastre creștine. Această rugăciune comună este o expresie a unității Trupului lui Hristos, alături de toate eforturile și mărturiile Bisericilor pentru ca lumea să creadă, cum spune Domnul nostru. Împreună căutăm răspunsuri creștine la provocările timpului în care trăim și această strădanie comună este, cu siguranță, bineplăcută lui Dumnezeu și binecuvântată', a spus Episcopul-vicar Daniel Zikeli.
După Rugăciunea pentru Unitatea Creștinilor, Preasfințitul Ciprian Câmpineanul a arătat că prin această rugăciune se dorește punerea în aplicare a dorinței Mântuitorului Iisus Hristos ca 'toți să fie una'. 'Când și cum se va realiza acest deziderat, această dorință a Mântuitorului și a noastră numai Dumnezeu știe, pentru că unitatea Bisericii văzute în lume va fi un dar al Duhului Sfânt. Ce putem face noi este să ne rugăm și să împlinim poruncile Mântuitorului Iisus Hristos', a evidențiat Preasfințitul Ciprian.
Preasfinția Sa a subliniat faptul că, deși există anumite diferențe confesionale în ceea ce privește înțelegerea și interpretarea cuvântului lui Dumnezeu care a dus la anumite separații între creștini, totuși, oricine, indiferent că aparține vreunei Biserici creștine sau vreunei alte religii, poate să înțeleagă porunca iubirii Mântuitorului Iisus Hristos. 'Să medităm cu mai multă luare aminte și responsabilitate la mesajul Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos, cu atât mai mult în aceste vremuri în care omul contemporan se comportă din ce în ce mai mult făcând abstracție de prezența lui Dumnezeu în lume', a mai spus PS Ciprian Câmpineanul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 680, Ultimul acces: 2022-09-26 18:57:30