Slujba Inmormantarii pentru Parintele Valeriu Chirila - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujba Înmormântării pentru Părintele Valeriu Chirilă

[2011-01-21]
Preoți, reprezentanți ai Jandarmeriei Române, prieteni și cunoscuți, l-au condus astăzi, 21 ianuarie, pe ultimul drum pe părintele Valeriu Chirilă, preot militar, slujitor la Biserica din incinta Inspectoratului General al Jandarmeriei Române din Capitală. Părintele a trecut la cele veșnice pe 19 ianuarie, la vârsta de 47 de ani, suferind de o boală incurabilă, informează TRINITAS TV.
În cadrul slujbei de înmormântare, Părintele Costin Spiridon, consilier patriarhal, a dat citire mesajului de condoleanțe al Patriarhului României, Preafericitul Părinte Daniel, adresat familiei îndoliate.
Slujba prohodirii a fost oficiată în Biserica Inspectoratului General al Jandarmeriei Române de un sobor de preoți militari, din care au făcut parte și Părintele Consilier Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, precum și Părintele Arhimandrit Irineu Dogaru.
„Părintele Valeriu Chirilă, slujitor vrednic al jandarmilor, încă din anul 2003 a slujit în acest așezământ, când a fost numit preot slujitor la biserica de la comandamentul jandarmeriei, o biserică nouă pe care a înfrumusețat-o prin osteneala sa”, a spus arhim. Irineu Dogaru de la Biserica Palatului Cotroceni din București.
Părintele Valeriu Chirilă a slujit la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române vreme de 7 ani. La final, garda de onoare a Jandarmeriei Române a prezentat onorul. În cursul după-amiezii, Părintele Valeriu Chirilă a fost înmormântat cu onoruri militare în Cimitirul Bellu din Capitală.
Dumnezeu să-l odihnească!

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 942, Ultimul acces: 2022-09-26 17:52:48