Inmormantarea parintelui profesor Alexie Buzera, la Craiova - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Înmormântarea părintelui profesor Alexie Buzera, la Craiova

[2011-01-21]
A trecut la cele veșnice miercuri, 19 ianuarie, părintele prof. univ. dr. Alexie Buzera, renumit muzicolog, compozitor și profesor la Seminarul Teologic și apoi la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova, informează TRINITAS TV. Slujba de înmormântare a fost oficiată astăzi, 21 ianuarie, la Biserica Hârșu din Craiova, de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei. Părintele profesor a fost înmormântat la cimitirul Roboaica.
„Părintele profesor a învățat pe ucenicii săi și pe toți cei care l-au ascultat în biserică, iar astăzi ne învață și pe noi această filozofie a vieții care nu înseamnă decât grija pentru lumea de dincolo sau grija pentru momentul trecerii noastre”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Irineu.
Membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România din 1990, părintele Alexie Buzera este autorul a numeroase prelucrări din folclorul oltenesc, articole, studii și recenzii apărute în revistele de specialitate. De asemenea, este autorul Manualului de muzică liniară pentru Seminariile Teologice și coautor al mai multor manuale de religie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 758, Ultimul acces: 2022-09-27 10:40:27