45 de elevi resiteni, in tabara la Cernica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

45 de elevi reșițeni, în tabără la Cernica

[2011-01-22]
Centrul Social Cultural 'Sfântul Calinic de la Cernica', în parteneriat cu Grupul Școlar 'Petru Maior' din Reghin, organizează în perioada vacanței de iarnă, 1-5 februarie, o tabără cultural-educațională intitulată 'La pas prin București', informeaz㠄Ziarul Lumina”.
Un număr de 45 de elevi ai claselor IX-XII de la Grupul Școlar 'Petru Maior' din Reghin, alături de patru profesori supraveghetori, vor participa, în timpul vacanței de iarnă, la o tabără organizată la Mănăstirea Cernica, care are ca obiectiv principal vizitarea unor obiective culturale și spirituale importante din capitala țării și familiarizarea lor cu tezaurul de neprețuit al poporului român reprezentat de istoria și valorile culturale și religioase ale României.
Întâlniri despre importanța și curajul Spovedaniei
Sub coordonarea lui Costel Rotaru, din partea Centrului Social Cultural 'Sfântul Calinic de la Cernica', și a profesoarei Carmen Bîndilă, de la Grupul Școlar 'Petru Maior' din Reghin, elevii vor vizita muzee importante ale capitalei: Muzeul Satului, Muzeul Țăranului Român, Muzeul Militar Național, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Theodor Aman, Muzeul Tehnic, instituții reprezentative ale culturii românești, cum ar fi Ateneul Român, Biblioteca Central-Universitară, dar și importante edificii ale Bisericii Ortodoxe Române, cu neprețuită valoare istorică, arhitecturală și mai ales spirituală: Catedrala patriarhală, Biserica 'Domnița Bălașa', Mănăstirea Antim, Biserica 'Sfântul Antonie cel Mare' - Curtea Veche. 'La Mănăstirea Antim, părinții duhovnici le vor vorbi elevilor despre importanța și curajul Spovedaniei, despre semnificația Sfintelor Taine a Botezului și a Cununiei și vor răspunde întrebărilor pe care tinerii elevi le au despre problemele specifice vârstei lor. Un consilier psihopedagogic va discuta cu elevii problema alegerii unei cariere și opțiunile în alegerea studiilor și a unei specializări de urmat, dar și problemele pe care tinerii le întâmpină la finalizarea acestor studii, în momentul găsirii unui loc de muncă. Orientarea în labirintul ofertelor de studii și poziționarea pe piața ofertelor de muncă - un subiect de mare interes pentru tineri. Lecția de istorie și spiritualitate va fi împletită și cu momente de relaxare prin vizitarea Grădinii Zoologice, unul dintre punctele de atracție ale Capitalei, a parcurilor Cișmigiu și Carol, dar și cu vizionarea unui spectacol de gală, Nunta lui Figaro, pe scena Operei Naționale bucureștene, moment ce va încununa acest periplu al tinerilor prin Micul Paris', a declarat Costel Rotaru.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 16103, Ultimul acces: 2022-09-26 20:36:27