Conferinta administrativa in Protoieria Ilfov Nord - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Conferință administrativă în Protoieria Ilfov Nord

[2011-01-22]
A avut loc, joi, 20 ianuarie, în Protoieria Ilfov Nord o conferință administrativă în care s-au discutat mai multe aspecte de ordin administrativ, pastoral și misionar, informeaz㠄Ziarul Lumina”. În deschiderea conferinței s-a oficiat o slujbă de Te Deum, cu rugăciuni de mulțumire pentru darurile lui Dumnezeu revărsate în anul care a trecut.
În cuvântul de deschidere, părintele protopop Constantin Păun, al Protoieriei Ilfov Nord, și-a exprimat nădejdea că binecuvântarea lui Dumnezeu se va răsfrânge și anul acesta cu bucurii și împliniri pentru fiecare. 'Harul de la Dumnezeu primit prin Taina Hirotoniei ne dă nouă, care slujim Liturghie după Liturghie, darul ca prin Lumina lui Hristos să privim dincolo și să-i pregătim pe credincioși pentru ziua când toți ne vom întâlni cu El', a arătat părintele protopop Păun. Ședința a continuat cu o trecere în revistă a realizărilor de anul trecut, cu evidențierea realizărilor din parohii, iar apoi s-a accentuat necesitatea intensificării lucrării misionar-pastorale pentru a fi o stabilitate, o unitate și o mărturisire deplină a credinței strămoșești, credință pe care mulți nu o trăiesc și afișează o indiferență care nu oferă un echilibru în convingere. Așa se explică de ce unii tineri își îndreaptă privirile către grupări neoprotestante. 'Este necesar să fie extinsă catehizarea, în special la oficierea sfintelor taine', a mai spus părintele protopop Constantin Păun.
Indicații cu privire la administrația în parohii
După ce s-au dat indicații cu privire la administrația în parohii, s-au purtat discuții privind modul de gestionare, inventariere și păstrare a bunurilor. Într-un frumos dialog, preoții au expus păreri și s-au găsit rezolvări practice pentru greutățile întâmpinate.
În continuare, părintele protoiereu a prezentat pe tinerii preoți numiți în posturile vacante și le-a oferit câte un liturghier, cu urare din partea tuturor, 'de slujire și împlinire în Binecuvântarea lui Dumnezeu'. La sfârșit, preotul Stoian George, de la Parohia Săftica, a prezentat referatul 'Preoție, slujire, convingere și responsabilitate'. Referatul a fost receptat cu mult interes de către preoți și s-a stabilit ca la următoarele întâlniri să fie prezentate teme cu interes pentru majoritatea preoților.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 817, Ultimul acces: 2022-09-27 12:59:28