Consfatuirea semestriala a profesorilor de religie in Episcopia Caransebesului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Consfătuirea semestrială a profesorilor de religie în Episcopia Caransebeșului

[2011-01-22]
Consfătuirea semestrială a profesorilor de religie din Episcopia Caransebeșului s-a desfășurat vineri, 21 ianuarie, în Sala 'Elie Miron Cristea' a Centrului Eparhial, informeaz㠄Ziarul Lumina”, Ediția de Banat. La consfătuirea prezidată de Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, au participat 117 profesori de religie din județul Caraș-Severin. În debutul întâlnirii, părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului, a arătat importanța întâlnirilor periodice dintre profesorii de religie și reprezentanții Centrului Eparhial, acest lucru ducând la o mai bună informare a profesorilor din eparhie și la cunoașterea mai atentă a activităților acestora. S-a vorbit și despre proiectele catehetice ale parohiilor și s-a amintit de importanța susținerii acestora și de către școli, prin profesorii de religie. Părintele Daniel Alic a arătat că 'proiectele catehetice ale Patriarhiei Române trebuie să fie o prioritate pastorală și misionară nu numai pentru preoți, ci și pentru profesorii de religie. Fără sprijin reciproc, toate inițiativele Patriarhiei Române sau ale Episcopiei Caransebeșului sunt îngreunate sau, uneori, lipsite de izbândă'. Tot în cadrul întâlnirii s-a citit hotărârea Sfântului Sinod în care se arată programul-cadrul pentru realizarea, în anul 2011, a proiectului religios-duhovnicesc, cultural-editorialistic și mediatic, intitulat '2011 - Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii în Patriarhia Română', elaborat de Cancelaria Sfântului Sinod, cu aprobarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Părintele profesor Sorin Oțelariu, inspector școlar de specialitate pentru disciplina religie, a precizat faptul că urmează un calendar bogat în activități devenite tradiționale: faza locală și județeană a olimpiadei de religie, Simpozionul european 'Didactica', în cadrul căruia au loc două concursuri naționale aflate la ediția a IV-a ('Arta luminii' - pentru creații de artă plastică și 'Întruparea Cuvântului' - pentru creații literare). În continuare, Preasfințitul Lucian a îndemnat profesorii de religie la intensificarea activităților cu elevii și o mai bună colaborare între profesorii de religie și preoți.
'Din păcate, în școlile eparhiei sunt și probleme de comunicare, și alte neajunsuri ale învățământului religios. Credem și nădăjduim că eforturile noastre comune vor îndrepta aceste situații. În primul rând trebuie îmbunătățită frecvența elevilor la slujbele Bisericii, iar profesorii de religie să fie conștienți de misiunea lor prin implicare nu numai în actul didactic și activități școlare, ci și în activități extrașcolare legate de viața parohială', a spus PS Lucian.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1005, Ultimul acces: 2024-11-08 11:54:54