Saptamana de rugaciune pentru unitatea crestina 2011 la Ierusalim: 22-30 ianuarie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștină 2011 la Ierusalim: 22-30 ianuarie

[2011-01-22]
Ca în fiecare an, după finalizarea săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștină în restul lumii, și Bisericile din Ierusalim se unesc în rugăciune, timp de 9 zile, în diferite locuri reprezentative pentru comunitățile creștine din Cetatea Sfântă. În acest an, tema săptămânii o reprezintă versetul din Faptele Apostolilor care descrie comunitatea Bisericii primare din Ierusalim: „Stăruiau în rugăciune și în împărtășire, în frângerea pâinii și în rugăciuni” (2:42). Săptămâna de rugăciune va începe prin participarea la slujba ortodoxă a Privegherii la locul Răstignirii Mântuitorului nostru, la Golgota, în cadrul Bisericii Sfântului Mormânt, informează Ilie Chișcari, corespondent Basilica la Ierusalim.
Iată textul invitației de participare la slujbele din cadrul acestui program de rugăciune:
Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștină 2001
Ierusalim, 23-30 ianuarie
Tema: Stăruiau în învățătura apostolilor și în împărtășire,
în frângerea pâinii și în rugăciuni
(cf. Fapte 2:42)
În acest an, vine de la Biserica-Mamă din Ierusalim o chemare la unitate a Bisericilor din toată lumea. Conștiente de propriile lor diviziuni și de propria nevoie de a face mai mult pentru unitatea Trupului lui Hristos, Bisericile din Ierusalim îi cheamă pe toți creștinii să redescopere valorile care uneau împreună comunitatea creștină primară din Ierusalim, când se dedicau învățăturii apostolilor și împărtășirii, frângerii pâinii și rugăciunii. Aceasta este o provocare pentru noi toți. Creștinii din Ierusalim îi cheamă pe frații și pe surorile lor să transforme această săptămână de rugăciune într-o ocazie de a-și reînnoi angajamentul de a lucra pentru un ecumenism autentic, fundamentat pe experiența Bisericii primare. De asemenea, ne cer să ne amintim de situația lor precară și să ne rugăm pentru justiția care va aduce pace în Țara Sfântă.
Programul Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștină 2010 desfășurată la Ierusalim de principalele Biserici creștine este următorul:
Sâmbătă, 22 ian, ora 17:30 – Anastasis (Sfântul Mormânt), Golgota – Slujba – Slujba ortodoxă a Privegherii (Apodeipnon);
Duminică, 23 ian., ora 17:00 – Biserica Grec-Ortodoxă a Buneivestiri (Cetatea Veche, lângă Poarta Jaffa);
Luni, 24 ian., ora 17:00 – Catedrala Armean㠄Sfântul Iacov” (Cetatea Veche, cartierul armean);
Marți, 25 ian., ora 17:00 – Biserica Luterană a Răscumpărătorul (Cetatea Veche, lângă Sf. Mormânt);
Miercuri, 26 ian, ora 17:00 – Biserica Mântuitorului din parohia latină (Cetatea Veche, lângă Poarta Nouă);
Joi, 27 ian., ora 16:00 – Foișorul Cinei celei de Taină (Muntele Sion);
Vineri, 28 ian., ora 17:00 – Biserica „Sfântul Marcu” a sirienilor ortodocși (Cetatea Veche, lângă Poarta Jaffa);
Sâmbătă, 29 ian., ora 17:00 – Biserica Ortodoxă Etiopiană (Ierusalimul de Vest);
Duminică, 30 ian., ora 17:00 – Catedrala anglican㠄Sfântul Gheorghe” (Str. Nablus).

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 912, Ultimul acces: 2024-04-09 01:28:18