Unirea Principatelor Romane serbata la Scoala „Varlaam Mitropolitul”, din Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Unirea Principatelor Române serbată la Școala „Varlaam Mitropolitul”, din Iași

[2011-01-22]
Cu ocazia aniversării Unirii Principatelor de la 24 ianuarie 1859, Școala „Varlaam Mitropolitul” a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a organizat astăzi, 22 ianuarie, în parteneriat cu Grădinița „Căsuța Zânelor” din Iași „Sărbătoarea Micii Uniri cu Bunicuțele”, informează TRINITAS TV.
„Este important pentru orice om să cunoască istoria patriei, deoarece ne leagă foarte multe lucruri despre istorie. Copiii învață puțin, dar simt foarte mult într-o astfel de zi. Tocmai de aceea am unit ziua de 24 ianuarie cu o zi dedicată bunicuțelor pentru că atunci când vezi un copil lângă o bunică știi că istoria este acolo”, a arătat Maria Condurache, învățător Școala 'Varlaam Mitropolitul'.
Serbarea a avut un caracter special prin participarea bunicelor, care predau tradițiile tinerei generații.
Școala „Varlaam Mitropolitul” este o școală particulară aflată sub patronajul spiritual al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei fiind inaugurata în data de 16 septembrie 2010. Școala dezvoltă un program de învățământ de excelență pentru clasele 1-4 cu metode interactive moderne adresându-se familiilor care doresc să fie în parteneriat conștient și activ cu Biserica și Școala pentru formarea copiilor lor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 873, Ultimul acces: 2023-12-03 04:02:31