Patriarhul Romaniei a predicat in Paraclisul „Sf. Grigorie Luminatorul” din Resedinta Patriarhala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul României a predicat în Paraclisul „Sf. Grigorie Luminătorul” din Reședința Patriarhală

[2011-01-23]
În toate Bisericile Ortodoxe, astăzi, 23 ianuarie, la Sfânta Liturghie s-a citit fragmentul evanghelic care relateaz㠄Vindecarea orbului din Ierihon”.
Semnificația minunii a fost explicată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel care a evidențiat rolul credinței puternice în vindecarea bolilor.
„De la orbul acesta care a devenit dascăl pentru noi învățăm și noi să contăm mai întâi nu pe ajutorul oamenilor, ci pe mila sau milostivirea lui Dumnezeu. Orbul de la Ierihon care nu vedea cu ochii trupești totuși prin credința sa puternică și prin rugăciunea sa stăruitoare simțea că Iisus este lumina lumii. Dintr-un cerșetor orb la marginea drumului de la intrarea în cetatea Ierihonului care trăia din mila oamenilor acum cel vindecat devine un mărturisitor misionar al iubirii lui Dumnezeu pentru oameni arătată în Iisus Hristos, Mântuitorul lumii”, a spus Preafericirea Sa, după cum ne informează Radio TRINITAS.
Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a mai arătat că boala nu este o normalitate.
„Hristos Domnul nu consideră că boala este o normalitate, ci normală este sănătatea. Prin aceasta vedem cât de mare este darul sănătății, cât de mare este darul vindecării de boală și ca atare aceste daruri trebuie cerute de la Dumnezeu și odată dobândite trebuie cultivate. Mântuitorul Iisus Hristos nu se bucură de suferința nimănui și nici nu este indiferent la suferința cuiva. El dorește ca omul să se vindece, iar dacă boala trupească nu se vindecă totuși ea trebuie să primească un sens și anume, trebuie să fie transformată într-o șansă de apropiere mai mare de Dumnezeu, Izvorul Vieții, să i se dea o semnificație mântuitoare, pedagogică care nu îl îndepărtează pe om de Dumnezeu, ci îl apropie de Dumnezeu”, a mai arătat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 949, Ultimul acces: 2023-12-03 06:22:04