Resfintirea Bisericii din Parohia Zagujeni, Protopopiatul Caransebes - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Resfințirea Bisericii din Parohia Zăgujeni, Protopopiatul Caransebeș

[2011-01-23]
În Duminica a XXXI-a după Rusalii, credincioșii din Parohia Zăgujeni, Protopopiatul Caransebeș, s-au aflat în zi de sărbătoare. Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a oficiat aici slujba de resfințire a bisericii parohiale și Sfânta Liturghie, informează TRINITAS TV.
„După 35 de ani era nevoie de o binecuvântare și resfințire a acestei Biserici care mai ales în ultima vreme a fost renovată atât în exterior cât și în interior prin străduința, jertfa și dragostea dumneavoastră”, a spus Preasfinția Sa.
În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotesit întru sachelar pe părintele paroh, iar în încheiere a oferit distincții ctitorilor și binefăcătorilor bisericii parohiale din Zăgujeni.
În după-amiaza aceleiași zile, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a vizitat și Centrul de Plasament „Casa Noastr㔠din Zăgujeni. Aici, grupul psaltic „Katharsis” al Episcopiei Caransebeșului a susținut un scurt concert religios, iar tinerii din așezământul filantropic au primit daruri din partea Întâistătătorului Eparhiei Caransebeșului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 956, Ultimul acces: 2023-12-01 06:35:11