Evanghelizarea trebuie sa impregneze toata activitatea Bisericii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Evanghelizarea trebuie să impregneze toată activitatea Bisericii

[2011-01-26]
Pontiful a adăugat că "acest dar-angajare este încredințat nu numai câtorva, ci tuturor celor botezați". "Sunt implicate și toate activitățile. Atenția și cooperarea la opera evanghelizatoare a Bisericii în lume nu pot să fie limitate la câteva momente și ocazii deosebite, și nici nu pot să fie considerate ca una din multele activități pastorale: dimensiunea misionară a Bisericii este esențială, și de aceea trebuie ținut cont mereu de ea. Este important ca atât fiecare botezat cât și comunitățile ecleziale să fie interesate de misiune nu în mod sporadic și fără continuitate, ci în mod constant, ca formă a vieții creștine. Însăși Ziua Misionară nu este un moment izolat în decursul anului, ci este o ocazie prețioasă pentru a ne opri ca să reflectăm cum răspundem la vocația misionară; un răspuns esențial pentru viața Bisericii".
Pontiful a arătat că aceasta "este cea mai prețioasă slujire pe care Biserica o poate aduce omenirii și fiecărei persoane care caută motive profunde pentru a trăi în plinătate propria existență". El a mai afirmat că "vestirea neîncetată a Evangheliei dă viață și Bisericii, fervorii sale, spiritului său apostolic, reînnoiește metodele sale pastorale pentru ca să fie tot mai potrivite noilor situații - inclusiv acelora care cer o nouă evanghelizare - și animate de elan misionar". "Toți cei care l-au întâlnit pe Domnul înviat au simțit nevoia de a-l vesti altora, așa cum au făcut cei doi discipoli din Emaus", a spus Papa, subliniind faptul că "această misiune nu și-a pierdut urgența... Nu putem rămâne liniștiți la gândul că, după două mii de ani, există încă popoare care nu îl cunosc pe Cristos și încă nu au ascultat mesajul său de mântuire".
În plus, crește numărul "celor care, deși au primit vestirea Evangheliei, au uitat-o și au abandonat-o, nu se mai recunosc în Biserică; și multe locuri, chiar în societăți în mod tradițional creștine, sunt astăzi refractare ca să se deschidă la cuvântul credinței". "Prin participarea coresponsabilă la misiunea Bisericii, creștinul devine constructor al comuniunii, al păcii, al solidarității pe care Cristos ne-a dăruit-o, și colaborează la realizarea planului de mântuire al lui Dumnezeu pentru toată omenirea. Provocările întâlnite îi cheamă pe creștini să meargă împreună cu alții, și misiunea este parte integrantă din acest drum împreună cu toți. În ea noi purtăm, deși în vase de lut, vocația noastră creștină, comoara inestimabilă a Evangheliei, mărturia vie a lui Isus mort și înviat, întâlnit și crezut în Biserică".
Legături:
Mesajul papal pentru Ziua Misiunilor

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 849, Ultimul acces: 2023-09-21 08:35:50