Pesimismul ecumenic este o lipsa de incredere in Dumnezeu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pesimismul ecumenic este o lipsă de încredere în Dumnezeu

[2011-01-26]
"Totuși, știm bine că suntem încă departe de acea unitate pentru care Cristos s-a rugat și pe care o găsim reflectată în portretul primei comunități din Ierusalim", a recunoscut Pontiful. Prin referința la această comunitate a făcut aluzie la tema pentru Săptămâna de Rugăciune din acest an, care a fost pregătită de Biserica din Ierusalim și care indică spre comunitatea primilor creștini. Papa Benedict al XVI-lea a afirmat că unitatea pe care o dorește Cristos nu este doar la nivelul structurilor, ci și al mărturisirii unei singure credințe și al celebrării comune a cultului. "Căutarea restabilirii unității între creștinii despărțiți nu poate așadar să se reducă la o recunoaștere a diferențelor reciproce și la obținerea unei conviețuiri pașnice: unitatea spre care tânjim este acea unitate pentru care însuși Cristos s-a rugat și care prin natura sa se manifestă în comuniunea credinței, a sacramentelor, a slujirii".
"Drumul spre această unitate trebuie să fie simțit ca imperativ moral, răspuns la o chemare precisă a Domnului. Pentru aceasta, trebuie învinsă tentația resemnării și a pesimismului, care este lipsă de încredere în puterea Duhului Sfânt. Datoria noastră este de a continua cu pasiune drumul spre această țintă, cu un dialog serios și riguros, pentru a aprofunda patrimoniul teologic, liturgic și spiritual comun; cu o cunoaștere reciprocă; cu formarea ecumenică a noilor generații și, mai ales, prin convertirea inimii și prin rugăciune. De fapt, așa cum a declarat Conciliul Vatican II, 'năzuința sfântă de a-i împăca pe toți creștinii în unitatea Bisericii lui Cristos, una și unică, depășește puterile și capacitatea omului' și, de aceea, speranța noastră trebuie pusă în primul rând 'în rugăciunea lui Cristos pentru Biserică, în iubirea Tatălui față de noi, în puterea Duhului Sfânt'".
Legături:
Textul integral al predicii papale

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 899, Ultimul acces: 2023-09-27 05:54:25